Forsiderne - Historien - Guderne Valhalla English

Hvem står bag? Læs om skaberne af Valhalla:

 • Henning Kure, født 1953

  Henning var fra 1974-1988 albumredaktør på forlaget Interpresse. Han var initiativtager til Valhalla-serien, bidrog til Valhalla 1-6 som en del af det kreative hold og har siden Valhalla 7 været forfatter på Valhalla-serien. Valhalla 10 er skrevet sammen med Hans og Per. Henning behersker oldnordisk og skriver efterhånden en del artikler samt holder foredrag om nordisk mytologi samtidig med, at han arbejder på en fagbog om emnet. Ellers arbejder Henning som manuskriptredaktør på Disneys Jumbobøger og har også skrevet romanen "Troldehistorien", som TV-serien "Trolderi" er baseret på.

 • Peter Madsen, født 1958

  Peter er Valhalla-seriens tegner, men deltager også aktivt i forfatternes arbejde under tilblivelsen og iscenesættelsen af historierne. Desuden instruerer Peter farvelægningen og har selv farvelagt Valhalla 9, Valhalla 13 side 13-46, samt alle forsider, titelblade og indledningssider. Du kan læse Peters biografi her.

 • Hans Rancke Madsen, født 1956

  Hans er forfatter til Valhalla 1, og sammen med Per til Valhalla 2-6. Valhalla 10 er skrevet sammen med Henning og Per, og Hans har i øvrigt bidraget til de øvrige album. Hans var blandt de første rollespillere i Danmark og er stadig en af de dygtigste spillemestre, vi har.

 • Per Vadmand, født 1944

  Per er forfatter til Valhalla 2-6 sammen med Hans, til Valhalla 10 sammen med Hans og Henning og har bidraget til de øvrige album - særligt versene i Valhalla 11! Per har lavet sin egen tegneserie "Ole & Linda" og skrevet romanerne "Bag døren" og "Manden der skrev breve" samt manus til et utal af tegneserier, bl.a. "Poeten og Lillemor" og "Gunnar"-serien. Per er desuden oversætter og musiker. Besøg Per på hans hjemmeside her.

 • Søren Håkansson, født 1957

  Søren har farvelagt Valhalla 1-8 + Valhalla 13, side 1-12. Han tegner og maler på fuld tid og har leveret utallige ugebladsillustrationer bl.a. til ugebladet Hjemmet samt lavet plakater, portrætter og landskabsmalerier. Søren er forfatter og tegner af billedbogen "Jonas og løven".

 • Jesper Ejsing, født 1973

  Jesper har farvelagt Valhalla 10, 11 og 12. Han er illustrator med mange bogomslag og lærebogsillustrationer bag sig. Jespers speciale er fantasy, han har tegnet rollespilskort og er forfatter til flere bøger om live rollespil. "Jarvis - Troldmandens lærling" er hans første roman. Her står Jesper både for tekst og illustrationer.


 • Jonas Sonne, født 1976

  Jonas har farvelagt Valhalla 14 og 15 digitalt. Han startede som grafiker i 2000, og har primært arbejdet med grafik til interaktivt tv, tv-spil, flash-spil, og pc-spil. Jonas har farvelagt HC Andersen Junior 1-3 af Thierry Capezzone, og lavet illustrationer til div. brochurer, samt flere covers til spil.


Copyright: Peter Madsen - webmaster: Sissel Bøe - www.petermadsen.info