Peter Madsen

Peter Madsen : Urhistorien, forside

Urhistorien, 2021

Hvem er vi?
Hvor kommer vi fra?
Hvad skal vi her?
Og ... er der noget, der er større end os?

I Bibelens første 11 kapitler står nogle af de kendteste fortællinger. De kaldes tilsammen URHISTORIEN, og de beskriver, hvordan Gud skabte jorden og menneskene, hvordan Adam og Eva blev fristet af slangen i Paradis, og hvordan Kain slog sin bror Abel ihjel. Fortællingerne om Noas ark og det himmelstræbende tårn i Babel findes også i de tidløse tekster.

Peter har tegnet, fortalt og fortolket urhistorien som en tegneserie på 120 sider. Der er brugt vidt forskellige materialer til de forskellige afsnit, strækkende sig fra tusch og blyant til akvarel- og gouachefarver samt digital farvelægning. Men på trods af forskellighederne er URHISTORIEN komponeret som én stor, samlet fortælling.

Som tillæg til tegneserien findes bogen NOTER TIL URHISTORIEN, der beskriver baggrunden for teksterne, går i dybden med de hebraiske formuleringer og fortæller om Peters arbejde med stoffet. NOTER TIL URHISTORIEN er på 80 sider, rigt illustreret med skitserne til tegneserien.

"En visuelt særdeles flot og velfungerende bearbejdning af velkendt materiale. Madsens tegninger er i en klasse for sig, og byder på både poetiske og dramatiske øjeblikke."
Lektørudtalelse af Morten Langkilde

Se sider fra Urhistorien:Copyright: Peter Madsen og Det Danske Bibelselskab - webmaster:Sissel Bøe - www.petermadsen.info