Album: Nr.1 - Nr.2 - Nr.3 - Nr.4 - Nr.5 - Nr.6 - Nr.7 - Nr.8 - Nr.9 - Nr.10 - Nr.11 - Nr.12 - Nr.14 - Nr.15 Valhalla English

Valhalla 13 - Balladen om Balder, 2006

Tegnet og fortalt af Peter Madsen.
Efter en historie af Henning Kure.
Side 3-14 farvelagt af Søren Håkansson,
side 15-48 farvelagt af Peter Madsen.
Carlsen Comics, 2006

Dødens pølse er en alvorlig sag hvis man skal have den til middag hver dag. Det synes dødsgudinden Hel i hvert fald. Hun vil have Loke til at hjælpe sig med at puste nyt liv i døden, og da han nægter, truer hun med en uhyggelig straf: De andre guder skal tro at Loke vil dræbe Balder!

Loke gør sig de ihærdigste anstrengelser for at denne skæbne ikke skal overgå Balder - og slet ikke ham selv. Men netop derved sætter Loke lige den kæde af begivenheder i gang, som han forsøger at undgå.

Historien er en genfortælling af myten om Balder, der bliver skudt af sin bror Høder med en mistelten. Dødsgudinden Hel og valkyrien Nanna bliver også præsenteret. Valhalla 13 er baseret på de tre meget forskellige versioner af myten i henholdsvis mytekvadet Balders Drømme, Snorris Edda og Saxos Danmarkshistorie.

"Balladen om Balder" er foreløbig udkommet på dansk, svensk og norsk.


Se skitser og sider i stort format:
Se forsiden i stort format Se side 3 i stort format Se side 29 i stort format Se side 33 i stort format Se side 40 i stort format Se skitse af Hels trone i stort format Se skitse af porten til Hel i stort format
Forsiderne - Historien - Guderne - Skaberne - Copyright: Peter Madsen - webmaster: Sissel Bøe - www.petermadsen.info