Album: Nr.1 - Nr.2 - Nr.3 - Nr.4 - Nr.6 - Nr.7 - Nr.8 - Nr.9 - Nr.10 - Nr.11 - Nr.12 - Nr.13 - Nr.14 - Nr.15 Valhalla English

Valhalla 5 - Rejsen til Udgårdsloke, 1989

Tegnet og fortalt af Peter Madsen.
Efter en historie af Hans Rancke-Madsen, Per Vadmand, Peter Madsen og Henning Kure.
Farvelagt af Søren Håkansson.
Produceret af Henning Kure.
Interpresse, 1989.

Thor og Loke rejser til Udgård for at aflevere jætteungen Quark hos Udgårdsloke. Men jætternes ukronede høvding vil kun tage den lille ballademager tilbage hvis Thor og hans følge kan klare en række prøver: kapløb, kapædning, katteløft, tømning af drikkehorn - og en lille svingom med en gammel heks. Alt ser nemt og tilforladeligt ud, ja, næsten fjollet. Men jætterne har forberedt en grusom, magisk fælde. Og hvad kan så redde en gud, når selv den mægtigste af dem er ved at blive udslettet? Tegnefilmen "Valhalla" er baseret på albummene "Historien om Quark" og "Rejsen til Udgårdsloke."

Valhalla 5 er en genfortælling af myten om Thors og Lokes rejse til Udgård, mødet med kæmpen Skrymer og den store dyst med jætten Udgårdsloke, hvor Thor er lige ved at bukke under. Historien er baseret på Snorris Edda.

"Rejsen til Udgårdsloke" er foreløbig udkommet på dansk, svensk, norsk, færøsk, islandsk, finsk, tysk, fransk og indonesisk.


Se skitser og sider i stort format:
Se forsiden i stort format Se side 7 i stort format Se side 23 i stort format Se side 30 i stort format Se side 35 i stort format Se skitse af Tjalve og Thor Se skitser af Elle
Forsiderne - Historien - Guderne - Skaberne - Copyright: Peter Madsen - webmaster: Sissel Bøe - www.petermadsen.info